En byggnad utomhus med lakpark

British Mini Borsökna

Nybyggda lokaler mitt i naturen

British Mini Borsökna har verksamhet i helt nybyggda lokaler. Byggnaden är designad med barn och förskoleverksamhet i åtanke och är speciellt anpassad för nyfikna barn som vill leka, lära och upptäcka.

Här har barnen naturen precis utanför dörren och en fantastisk gård för utelek och rörelse. Närheten till naturen öppnar upp för skogspromenader där vi kan lära oss om djur och natur på plats eller plocka med oss naturen in i pysselrummen för att göra fint och skojigt pyssel.

God mat från vårt eget kök

God och nyttig mat är viktigt för växande barn. När man är mätt och nöjd och fylld av energi är det mycket roligare att leka och lära sig saker. Därför lagar våra förskolekockar all mat själva i vårt eget kök. Köket har vi valt att kalla för Farmors Hus. Här finns inga halvfabrikat – vi rullar våra egna köttbullar, gör vår egen ketchup och bakar vårt eget bröd. Bra mat lagad från grunden, det är våra barn värda!

Här lär vi för livet

Det är i förskolan vi lägger grunden till det lärande vi tar med oss in i grundskolan. Därför gör vi på British Mini allt för att väcka en upptäckarlust hos våra barn och en vilja att lära sig. Efter egen förmåga och mognad får de upptäcka och lära sig många nya saker, ofta på både engelska och svenska. Samtidigt som vi arbetar efter förskolans läroplan lär vi även ut empati och samspel, ännu en viktig sak att ha med sig in i framtiden.

Allt sker givetvis på ett lekfullt och roligt sätt.

Ms Lindquist

Rektorn på British Mini Borsökna har ordet

Nu är äntligen sommaren och värmen här och vi avslutar nu det här väldigt annorlunda läsåret. Pandemin har gett oss allmänna råd och rekommendationer som påverkat oss och ställt oss inför utmaningar som vi inte upplevt tidigare.

Läs mer

Öppettider

Förskolan är öppen helgfria vardagar kl. 06.00 – 18.00

Grupper och åldrar

Hemvist, Avdelning

Sjumilaskogen, Tiger
Sjumilaskogen, Kanin
Sjumilaskogen, Nalle Puh
Sjumilaskogen, I-or

Trollskogen, Bamse
Trollskogen, Brummelisa
Trollskogen, Lilleskutt
Trollskogen, Skalman

Ålder

1-3 år
1-3 år
1-3 år
1-3 år

3-5 år
3-5 år
3-5 år
3-5 år

Vårt förskolekök Farmors hus!

Vi har döpt vårt kök på British Mini till Farmors hus efter Bamses matlagande farmor. Vårt motto för Farmors hus är ”vällagad mat från eget kök på väg till hungriga barn”. Vår målsättning är att bjuda barnen på vällagad, god och näringsrik mat som lockar till matglädje hos barn och personal.…

Läs mer

Se en film från från tiden innan förskolan var färdigbyggd

Här kommer vi att bygga vår nya förskola

Blommor på en äng
Gula blommor på en äng

  Kontakta mig och berätta mer om British Mini Borsökna

  Skicka in dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig.
  Obs! Om du vill ansöka om förskoleplats gör du det via vårt ansökningsformulär.

  Ditt namn (obligatoriskt)
  Barnets namn (obligatoriskt)
  Barnets födelsedatum (obligatoriskt) åååå-mm-dd
  Email (obligatoriskt)
  Telefon