British Junior Secondary

British Junior Secondary är en fristående grundskola i Eskilstuna för årskurs 7-9. Det här är en spännande tid för våra elever – en del har precis börjat högstadiet och fått nya klasskamrater, lärare och ämnen att lära sig. Under högstadiet står eleverna dessutom inför gymnasievalet och livet efter grundskolan. Utöver att undervisa våra elever enligt läroplanen och förbereda dem för framtiden vill vi få dem att verkligen känna att de har kunskap och förmåga att möte alla utmaningar de kan ställas inför.

Vi lär våra elever hur viktigt det är att alltid ifrågasätta och källkritiskt granska information innan de tar den till sig som fakta. I och med att eleverna kommer upp i högre årskurser ger vi även det engelska språket ett allt större utrymme i undervisningen ­– framför allt den muntliga delen – så att eleverna ska förberedas för eventuella studier och arbete utomlands och känna sig trygga i sin förmåga att uttrycka sig på engelska. Men kanske viktigast av allt är att vi vill få dem att ta till sig vårt motto ”Learning is serious fun” och fortsätta tycka att det är kul att lära sig nya saker, både nu och under resten av livet.

Årets Pep-skola 2019

Hej! Vi närmar oss slutet av läsåret och både sommaren och sommarlovet väntar runt hörnet. De sista skoldagarna är fyllda med roliga och lärorika aktiviteter. Fritidshemmets dag 10 maj Varje år firar vi Fritidshemmets dag för att uppmärksamma det pedagogiska och kreativa arbetet som görs inom fritidshemmen. Även i år blev det en fantastisk eftermiddag…

Vi firade vår Pepskola certifiering genom en härlig dag med rörelse i fokus. Hela skolan är involverad och de äldre eleverna är med och stöttar de yngre. Se videon från firandet här under.

Kalendarium 2022

 Vårterminen 2022

 • Sportlov v 8 (21-25 feb)
 • Påsklov v 15 (11-18 april)
 • Lovdag 27 maj Afternoon School stängt
 • Skolavslutning 8 juni

Höstterminen 2022

 • Skolstart  15 aug

  Jag vill veta mer

  Skicka in dina kontaktuppgifter i formuläret nedan för att få mer information om British Junior.

  Om du istället vill ansöka om plats på skolan åt ditt barn, klicka på den här länken.

  Namn (obligatoriskt)
  Email (obligatoriskt)
  Telefon
  Meddelande