Rektorn har ordet

Hej!

Höstterminen närmar sig nu sitt slut och vi är inne i härliga december som på British Junior är fylld av traditioner.

Nobelmiddag, luciafirande och pyssel

Vi har som traditionen bjuder uppmärksammat Nobel-dagen med en helt fantastisk Nobelmiddag för alla elever i årskurs 5. Som en förberedelse fick samtliga elever en föreläsning i vett och etikett, en del av vårt koncept att lära för livet. Elever och medarbetare var för dagen uppklädda och det bjöds på en trerättersmiddag serverad av lärarna på äkta Nobelservis. Det delades ut Nobelpriser i ett flertal kategorier och eleverna hade förberett fina tacktal. Självklart avslutades Nobelmiddagen som sig bör med dans. Det blev ännu en gång en mycket uppskattade tillställning som jag är glad att jag får vara en del av varje år.

Under december hinner vi även med julpyssel och ett luciafirande med luciatåg där elever från åk.2 och åk.9 ger oss skönsång.

Julavslutningen sker tillsammans med elever och medarbetare torsdagen den 20 december. Tiderna för respektive avslutning meddelas av klasslärare/mentorer. Vi vet att det kommer att vara många besökare och begränsat antal parkeringsplatser på avslutningsdagen. Har ni möjlighet får ni gärna lämna bilen hemma just denna dag. Annars hänvisar vi i första hand till parkeringen nedanför backen vid Djurgårdsskolan och tackar i förhand för samarbete och visad förståelse.

Terminsbetyg

Eleverna i åk. 6-9 får snart sitt terminsbetyg vilket ges i slutet av varje termin och är en avstämning av de kunskaper eleven har uppvisat till och med denna termin. Betyget sätts utifrån kunskapskraven som finns upprättade i åk. 3, 6 och 9.

Bedömningen av elevens kunskaper inriktas mot de delar av kunskapskraven som rör det som undervisningen har behandlat. Det betyder att vissa av kunskapskraven inte tas med i bedömningen och det gör också att det är möjligt för en elev att få betyg enligt hela betygsskalan. När eleverna får sitt slutbetyg i årskurs 9 så bedöms eleven mot hela kunskapskravet. I terminsbetyget redovisas även om eleven har någon ogiltig frånvaro under höstterminen.

Planerings- och utvecklingsdag med all personal den 7 januari

Måndag den 7 januari har all personal gemensam planerings- och utvecklingsdag och därför är skolan stängd den dagen. Eleverna hälsas välkomna tillbaka till starten av vårterminen tisdagen den 8 januari 2019, då alla elever läser enligt sitt ordinarie schema.

Tack för en fantastisk hösttermin. Jag önskar er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Vänliga julhälsningar,

Åsa Ekholm

Rektor på British Junior