Rektorn har ordet

Hej!

Nu har hösten och mörkret anlänt och det med besked. Det är heller inte många dagar kvar till höstlovet. Så här års känner eleverna att det är ett mycket välkommet och välbehövligt lov som ger möjlighet till återhämtning i mitten av terminen.

QR-koder

Som ni vet arbetar vi på British Junior med ständiga förbättringar och utveckling. Ett led i det arbetet är att vi har börjat att använda oss av QR-koder. QR står för ”Quick Response” och koden är en form av streckkod som snabbt leder dig till mer information, t.ex. till en hemsida, bilder eller en film. Ni kanske redan har stött på QR-koderna men om ni inte gjort det kommer ni få bekanta er med dessa i bland annat veckobrev och läxor.

För att kunna läsa av QR-koder behöver ni ladda ner en app. Förslagsvis den kostnadsfria och barnvänliga appen Cloud QR-skanner som har denna symbol.

När ni laddat ner appen kan ni lätt scanna av koder men det är självklart frivilligt att använda koderna. För att ni ska få testa en QR-kod (om ni inte gjort det tidigare) så kommer denna kod ta er till British Juniors hemsida.

Sagodag

Varje läsår får eleverna i åk. 2 traditionsenligt uppleva och delta i Sagodagen som en del av arbetet kring sagor och dess karaktärer. Det är något som finns med i det centrala innehållet i läroplanen LGR 11.

Det är en fantastisk dag som innefattar tipspromenad och stationer som är utplacerade på en slinga i skogen. Eleverna samlar ledtrådar som leder fram till en särskild saga och dagen avslutas med ett uppskattat och bejublat inslag där personalen spelar upp scener ur sagan som ledtrådarna lett dem till. Snövit var en av alla sagofigurer eleverna mötte under dagen.

Aktivitetsbana

Som en del i vårt arbete med rörelser och rörelseglädje har personal med Ms. Åhlén i spetsen skapat en mycket omtyckt Aktivitetsbana på skolgården. Den används flitigt av elever i alla åldrar, från f-klass till åk. 9, och vi kan stolt konstatera att filmer och bilder på banan har spridit sig som en löpeld på sociala medier där banan exemplifierar ett gott exempel på att få barn att naturligt röra på sig.

Öppet Hus

Ytterligare en påminnelse om att vi har Öppet Hus lördagen den 18 november. Syftet med Öppet Hus är att visa upp vår verksamhet och ge er möjlighet att uppleva skolan. Har ni vänner och bekanta som är nyfikna på vår skola är ni mycket välkomna att bjuda med dem. Missa inte tillfället att besöka vår fantastiska skola!

 

Övrigt

  • Ni följer väl oss via Facebook och Instagram? Där lägger vi ut vardagliga händelser som eleverna är med om på skolan. Det är ett roligt och enkelt sätt att följa sitt barns skolgång.
  • Vi har fått en del frågor kring studiedagar. Hela vårt kalendarium ligger ute på hemsidan och där kan ni ta del av vad som gäller för både studiedagar och lov.
  • Jag vill också påminna om att vårdnadshavare alltid är välkomna till skolan. Hör av er till mentorerna för att boka en dag då det passar att följa elevernas skoldag.

 

Avslutningsvis vill jag önska ett härligt höstlov! Njut av ledigheten och/eller ha härliga lovdagar med vänner och personal på Afternoon School!

Vänliga hälsningar

Åsa Ekholm, Rektor på British Junior

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.