Barn på förskola på Smaragdgången i Eskilstuna

Rektorn har ordet!

Rektors brev november 2021

 

Hej,

Jag har som rektor för British Minis tre förskolor det spännande uppdraget att leda och utveckla vår verksamhet där alla får möjlighet att växa. Man hittar våra förskolor i olika områden i Eskilstuna, centralt på Rademachergatan, i Stenby och i Borsökna. Till mitt stöd i ledningen har jag två biträdande rektorer, Ms Malloy och Ms Nilsson, den senare fick vi hälsa välkommen till oss i augusti. Ms Nilsson är redan i gång för fullt med sitt uppdrag vilket, enligt henne själv, beror på all glädje på British Mini och tack vare hennes mångåriga erfarenhet som såväl förskollärare som biträdande rektor.

För oss som arbetar som rektorer på British Mini är grunden att vi arbetar för att stimulera barnens utveckling och lärande i en trygg miljö. Vi vill erbjuda barnen på British Mini den allra bästa tänkbara tiden på förskolan. Vi arbetar för att ge barnen en god start i det livslånga lärandet och de får även bekanta sig tidigt med det engelska språket. Vi pratar svenska på förskolan men löpande under dagen får barnen inspel med engelska ord och begrepp. Det ger barnen ett försprång i det engelska språket, både nu och i framtiden.

Det här läsåret är vårt huvudsakliga fokusområde Generation Pep. Vår grundskola, British Junior fick utmärkelsen Årets Pep skola 2019 för sitt gedigna arbete med rörelse och hälsa. Detta är vi givetvis stolta över och har inspirerats av. När nu Generation Pep även lanserats för förskolan så anslöt vi oss på British Mini. Genom vårt arbete med Generation Pep får alla barn på förskolan mer rörelse och ta del av ett arbete mot en hälsosam livsstil. Att alla människor rör på sig och äter näringsrikt mat är viktigt och är även en förutsättning för bästa möjliga lärande.

Vår förskola har redan fått ett intyg på att vi arbetar med ett hälsoteam och får stöd av verktyget Pep Förskola. Vi har nu även fått vårt första inlägg av en genomförd aktivitet publicerat i Generation Peps inspirationsbank. Det kommer att hända mycket inom det här området under läsåret tillsammans med Pep förskola. Vi kan utlova massor av rörelseglädje för såväl barn som vuxna. Vill du läsa mer om arbetet inom Pep förskola så hittar du det här: https://generationpep.se/sv/pepforskola/

Jag ser fram emot ett roligt och lärorikt läsår tillsammans med barn och medarbetare. Du är alltid välkommen att höra av dig till mig eller mina kollegor om du har frågor om verksamheten.

 

Kind regards,

Marie Lindquist

Rektor

British Mini