Rektorn har ordet

Hej!

Dagarna har äntligen blivit märkbart ljusare och den efterlängtade våren börjar så smått komma igång. Vi fortsätter att arbeta för att våra elever ska uppnå sina mål, trivas och känna sig trygga i skolan. Här kommer några goda exempel på elever/klasser som visar framfötterna.

Teknikutmaningen och Vi i 5:an

Under hösten 2022 har årskurs 6 deltagit i ”Teknikutmaningen” som anordnas av UF Södermanland, Volvo CE och Region Sörmland. Eleverna har fått arbeta fram olika tekniska lösningar på givna problem och har även byggt en prototyp. Det var totalt fem klasser i Södermanland som vann och två av dessa går på British Junior. Stort grattis och bra jobbat säger vi till 6A och 6C som vann varsin klassresa till Tekniska museet i Stockholm.

Vi i Femman är Sveriges Radios allmänbildande frågetävling för femteklassare i hela landet och har sänts i Sveriges Radio sedan 1963. Det är nu snart dags för kvartsfinaler i de lokala deltävlingarna och vi är både stolta och glada över att vi på British Junior att två av våra klasser har gått vidare. Klass 5A möter Herrhagsskolan från Nyköping på tisdag 21 mars och 5D möter lokalkonkurrenten Slottskolan på torsdag 23 mars. Kvartsfinalerna sänds direkt i radio kl. 10-11 respektive dag så in och lyssna och heja på våra duktiga elever.

Antagning till höstterminen 2023

Vi är glada att vi även fortsättningsvis har så många som vill gå på vår skola. Det tolkar vi som ett mycket gott betyg för vår verksamhet. I många årskurser kan vi i nuläget tyvärr inte ta in fler elever men i ett par årskurser finns det ett fåtal platser. Är du eller någon du känner intresserad av vår skola, tveka då inte att höra av dig till oss så ser vi om det går att ordna en plats.

 

Vänliga hälsningar,

Åsa Ekholm

Rektor på British Junior

Hej!

Då är vi äntligen igång med ett nytt läsår och höstluften är redan här på morgnarna efter en varm, het och härlig inledning på terminen!

Vi fortsätter att arbeta med ständiga förbättringar och utveckla skolan även under detta läsår. Årets tema är ”Share and Care”, ett brett tema som innehåller många delar. Vi kommer bland annat att arbeta med FNs Agenda 2030 som med sina 17 globala mål för hållbar utveckling syftar till att uppnå fyra fantastiska saker till år 2030:

  • Att avskaffa extrem fattigdom
  • Att minska ojämlikheter och orättvisor i världen
  • Att främja fred och rättvisa
  • Att lösa klimatkrisen

Samarbete mellan hem och skola och rörelse på skolan

Vi vill som inför alla läsår påminna om att det är viktigt att ni vårdnadshavare stöttar era barn med skolarbetet. Samarbetet mellan hem och skola är en förutsättning för att vi tillsammans ska lyckas skapa de bästa förutsättningarna för att varje elev ska utvecklas och uppnå sin fulla potential. Skapa goda förutsättningar hemma för just ert barn gör ni bland annat genom att se till att de sover och äter ordentligt.

På British Junior fortsätter vi att fokusera på rörelse och rörelseglädje inom vårt koncept Moving is Serious fun. Forskning visar att eleverna lär sig bättre genom att använda olika sinnen och vara fysiskt aktiva, dessutom ökar det elevernas välmående, självkänsla samt inlärningsförmåga.

British Junior är nominerade till utmärkelser

Som ni kanske redan har hört så är British Junior även detta år nominerade till flera utmärkelser inom White Guide Junior. Vi blev årets Pep-skola 2019 och denna höst är vi fantastiskt nog nominerade i fyra olika kategorier. Vi arbetar hårt varje dag och det är otroligt glädjande att vårt målinriktade arbete uppmärksammas och ger resultat.

White Guide Junior är en tävling som bidrar till att höja kvalitén på den offentliga gastronomin genom att lyfta fram och sprida goda exempel från skolmaten i Sverige. I tävlingen tittar man också på hur skolorna lyckats med det pedagogiska samarbetet kring måltiderna och i Årets pep-skola bedöms även arbetet med och kring rörelse.

Kategorierna vi är nominerade i inom White Guide junior 2020 är Årets pep-skola, årets gastronomiska rektor, årets skolrestaurang och årets skolkock.

Skolorna och skolköken vi konkurrerar med är starka motståndare men också inspiratörer där vi hjälper varandra att vara goda exempel. Med anledning av Corona kommer årets prisutdelning inte att genomföras som vanligt utan den kommer att vara digital. Vi har bjudit in alla medarbetare på British Junior tisdag den 15 september till Paddington Food Court för att tillsammans följa prisutdelningen via länk och äta lite gott tillsammans.

Vi har återigen en spännande höst att se fram emot och håll gärna tummarna för oss under galakvällen!

Kind Regards,

Åsa Ekholm

Rektor British Junior