Barn på förskola på Smaragdgången i Eskilstuna

Rektorn har ordet!

Nu är äntligen sommaren och värmen här och vi avslutar nu det här väldigt annorlunda läsåret. Pandemin har gett oss allmänna råd och rekommendationer som påverkat oss och ställt oss inför utmaningar som vi inte upplevt tidigare. Vi har tillsammans arbetat med att minska smittspridningen och samtidigt hålla i gång vår verksamhet på bästa sätt. Nu tycks det gå åt rätt håll men än är det inte över och vi fortsätter att följa de rekommendationer som finns. Under detta läsår har vi tydligt känt att det är tillsammans vi är starka.

Vi började läsåret med att öppna vår nya förskola i Borsökna och välkomna de första barnen. Nu går 50 barn på förskolan så det har varit många inskolningar som har fungerat mycket bra tack vare vår engagerade personal, gott samarbete med vårdnadshavare och fantastiska barn. I Borsökna hittar man även vårt eget tillagningskök och vi är stolta över att vi nu lagar vår egen mat från grunden.

Våra två förskolor på Rademachergatan och Smaragdgången är miljöcertifierande med Grön Flagg.  Det innebär att vi har haft tre utvecklingsområden som är miljömål för läsåret. Arbetet med Grön Flagg ligger till grund för vårt arbete med hållbar utveckling. Till hösten påbörjar förskolan i Borsökna sitt arbete med att få Grön Flagg miljöcertifiering.

På British Mini rustar vi barnen för framtiden, här får de möjlighet att öva sig i socialt samspel och goda grunder i det livslånga lärarande. Vi brinner för lärande, hur barnen lär sig och hur de får egna erfarenheter. Vårt motto ”Learning is Serious Fun” är något vi gläds åt att få uppleva varje dag på förskolan.

Jag vill lyfta en av våra värderingar, vilket är att vi arbetar med en förstärkning av det engelska språket. Det är en del i vår profil och utmärker oss från andra förskolor. För oss finns engelskan med naturligt i vår vardag. Vi pratar svenska på förskolan men med sånger, hälsningsfraser och ord på engelska så kommer det naturligt för barnen. Alla våra förskolor arbetar utifrån vår plan för engelska som skapar en röd tråd mellan vår undervisning i förskolan och det som kommer sedan för de barn som går vidare till vår grundskola British Junior. Engelska språket ger barnen ett försprång i livet!

Vi använder SchoolSoft som vår kommunikationsplattform. Jag vill uppmana er vårdnadshavare att hålla koll där och följa verksamhetsloggen. Där får ni ta del av aktiviteter, undervisning, upptäckter och annan dokumentation som ditt barns avdelning har publicerat. Vår undervisning på förskolan sker varje både inom- och utomhus.

Till nästa läsår kommer vi att arbeta tillsammans med Generation PEP och utveckla vårt koncept ”Moving is Serious Fun”. Vi kommer att ha fokus på rörelse och hälsa och arbeta med att skapa hälsosamma levnadsvanor tidigt för barnen. På förskolan arbetar vi med daglig rörelse flera gånger varje dag och vi serverar hälsosam kost för att barnen ska må bra och få energi till all rolig lek och lärande. Vi kommer att introducera rörelse i kombination med vårt muntliga berättande.

Innan det är dags för nästa läsår vill jag tacka er för ett bra samarbete under året och tillönska er en härlig och glad sommar!

Marie Lindquist

Rektor, British Mini