Rektorn har ordet
Hej!
Äntligen upplever vi att dagarna är ljusare och inte minst att det är ljust vid såväl skoldagens början som slut.
Vi har i denna annorlunda tid genomfört digitala utvecklingssamtal för att minska risken för smittspridning. Pedagogerna har upplevt att det fungerat alldeles utomordentligt bra och vi tackar er alla för ett gott samarbete!
Paddington Food Court
Paddington Food Court är som många säkert känner till vår fantastiska skolrestaurang. Här lagas all mat från grunden och vi inkluderar även olika pedagogiska sätt att bidra till att eleverna lär sig mer om mat och dess hälsosamma effekter. Vi arbetar även klimatsmart och i del 3 av programserien ”Bäst på rest” bjuder vår kökschef Ms. Hammarbäck på en klimatsmart soppa. En passande rätt för den kyliga årstid vi befinner oss i. Gå gärna in på länken nedan och se hur vi tar till vara våra rester och hur man kan bli ”Bäst på rest”.
https://www.youtube.com/watch?v=ZOaXH4kU5QA
Upp och hoppa-dagen med ett utmanande danssteg
Fredagen den 29 januari firades den nationella upp och hoppa-dagen och den uppmärksammades stort i olika medier. Det är Generation Pep som tagit initiativ till dagen och vi var så klart en av många deltagande skolor. Årets utmaning var att göra ett speciellt danssteg som avslutades med en kick. I våra sociala medier kan ni ta del av ett stort antal underbara exempel från dagen. Vi ser dock rörelse som något mycket mer än en dag på året, det gäller att hålla igång rörelsen på daglig basis. Ta även del av vad vi hittar på för att främja rörelse alla övriga dagar under läsåret.
Egen skridskobana
Efter önskemål från eleverna har vi spolat en skridskobana på den inhängande fotbollsplanen. Eleverna sprudlar av glädje och energi när de far fram på isen. Vi får här återigen en bekräftelse på att ”Moving is serious fun”!
Vänliga hälsningar,
Åsa Ekholm
Rektor på British Junior