Välkommen till British Junior!

British Junior är en grundskola för årskurserna F-9. Vi vill lära våra elever ”The Fine Art of Being Amazed” – att tycka att det är kul och spännande att uppleva och lära sig nya saker. Vårt motto är att ”Learning is serious fun”, och det är en inställning våra elever har användning för hela livet.

Certifierad Generation Pep Skola 2021

Vi är pepp på våra elevers hälsa! Vi är otroligt stolta och glada över att blivit en Certifierad Generation Pep Skola år 2021. Vi har arbetat systematiskt med vårt hälsoarbete och i det arbetet har vi haft stort stöd av det digitala och kostnadsfria verktyget Generation Pep Skola. Detta arbete har nu lett till att vi uppmärksammas och blir en av de skolor som år 2021 kan certifiera sig som en Generation Pep Skola. Ett fint diplom och en flagga kommer nu pryda vår skola och vårt arbete med att stärka våra elevers hälsa fortsätter varje dag!

Årets Pep-skola 2019

Vinnare av Årets Pep-skola 2019

Då vi som skola under lång tid har arbetat med att integrera rörelse som en naturlig del av skoldagen och hälsosamma matvanor. Vi är glada och stolta över utmärkelsen Årets Pep‑skola 2019.

Med motiveringen:

Välkommen till en värld av oemotståndliga måltider och vuxna förebilder som får rörelse att kännas så mycket roligare än att stanna i soffan. En skola det är lätt att bli PEP på.

Vi tror på att rörelse gör det lättare att lära sig

På British Junior vill vi skapa de allra bästa förutsättningarna för lärande. Vi och många med oss ser en stark koppling mellan fysiskt välmående och mottaglighet för kunskaper och lärande. En del i ett välmående är att man rör på sig. Det hjälper eleverna att koncentrera sig på lektionerna och må bättre både fysiskt och psykiskt.

 

Lär mer om hur vi uppmuntrar våra elever till rörelse och se några korta rörelsefilmer här.

Kalendarium 2022

 Vårterminen 2022

 • Sportlov v 8
 • Påsklov v 15
 • 27 maj (stängningsdag) Afternoon School stängt
 • Skolavslutning 8 juni

 Höstterminen 2022

 • Skolstart 15 augusti

Hej! Vi har nu lämnat november månad bakom oss och börjat fira advent. Antalet bekräftade fall av Covid-19 ökar just nu i Sverige och vi gör vårt yttersta för att hålla i och genomföra våra fina jultraditioner på ett smittsäkert sätt. 60-minuters rörelseplan Inom vårt rörelsekoncept ”Moving is serious fun” hittar man en mängd olika…

Elever på utbytesresa Under vecka 43 befann sig fem elever från årskurs 8 tillsammans med Ms. Hesse och vår rektor Ms. Ekholm på Sicilien i en vecka på ett Erasmusutbyte. Eleverna bor i italienska familjer och får möjlighet att lära sig en hel del om den italienska kulturen. Resan blev utifrån omständigheterna väldigt givande, dock…

I toppen med högsta andelen behöriga lärare Med 94% behöriga lärare placerar sig British Junior Primary i toppen på listan över andelen behöriga lärare i Eskilstuna kommun. Vi är fantastiskt glada för att vårt arbete har gjort att vi ligger så mycket över snittet (63%) i andelen behöriga lärare i Eskilstuna Kommun. Det här en…

 

  Jag vill veta mer

  Skicka in dina kontaktuppgifter i formuläret nedan för att få mer information om British Junior.

  Om du istället vill ansöka om plats på skolan åt ditt barn, klicka på den här länken.

  Namn (obligatoriskt)
  Email (obligatoriskt)
  Telefon
  Meddelande