Rektorn har ordet

Hej!

Dagarna har äntligen blivit märkbart ljusare och den efterlängtade våren börjar så smått komma igång. Samtidigt som våren är på ingång har vi genomfört de årliga vinterspelen och de passade extra bra detta OS-år. Självklart tändes traditionsenligt Winter Games-elden under invigningen och eleverna fick prova på olika varianter av  vintersporter såsom skidåkning i lag, bob, curling och skidskytte. En rolig och återkommande aktivitet som uppskattas av såväl elever som personal.

Ny Läroplan för grundskolan, Lgr 22

Som ni kanske redan har hört och läst så får grundskolan en ny läroplan med förändrade kursplaner som börjar gälla höstterminen 2022. Med anledning av detta genomför vi en större fortbildningsinsats under innevarande läsår för samtliga lärare på British Junior. Målet är att vi ska vara väl förberedda och på den nya läroplanen när den börjar gälla.

I Lgr 22 finns det ändringar i alla kursplaner på grundskolenivå. Det har även kommit nya formuleringar om sexualitet, samtycke och relationer och annat värdegrundsarbete i läroplanernas inledande delar. För lärare som sätter betyg införs också en ny princip för betygsättning i Skollagen. Den nya principen ska leda till att betygen speglar elevernas kunskaper bättre. Begreppet kunskapskrav byter också namn till betygskriterier.              

Antagning till höstterminen 2022

Vi är glada att vi även fortsättningsvis har så många som vill gå på vår skola. Det tolkar vi som ett mycket gott betyg för vår verksamhet. I många årskurser kan vi i nuläget tyvärr inte ta in fler elever men i ett par årskurser finns det ett fåtal platser. Är du eller någon du känner intresserad av vår skola, tveka då inte att höra av dig till oss så ser vi om det går att ordna en plats.

 

Vänliga hälsningar,

Åsa Ekholm

Rektor på British Junior