Rektorn har ordet

Hej!

När naturen byter skepnad har härliga höstfärger börjat visa sig på träden. Läsåret löper på och det är snart dags för ett välförtjänt höstlov eller läslov som det även benämns. Som jag uppmärksammade i ett annat rektorsbrev under hösten så är läsningen en viktig del i alla elevers skolutveckling. Så passa på att ta chansen under läslovet att läsa en stund varje dag med era barn.

När det nu är lite kyligare ute märker vi att allt fler av våra elever får skjuts till skolan med bil. Vi fortsätter att påminna om vikten av daglig rörelse och vill så gärna ha hjälp av er vårdnadshavare i vårt arbete med det för oss viktiga arbetet. Prata med era barn om hur viktigt det är med vardaglig och naturlig rörelse och att vi även bidrar till jordens hållbarhet när vi väljer att cykla eller gå.

British Junior nomineras till utmärkelse inom hållbar utveckling!
Vi har den stora glädjen att meddela att vi tillsammans med fyra andra skolor i Sverige är nominerade till årets hållbara Grundskola 2022. Vi ser nu fram emot att se vem som till slut tar hem utmärkelsen och det får vi veta 11 november. Oavsett vilken skola som vinner är vi stolta och glada över att vårt målmedvetna och systematiska arbete med hållbarhet och Grön Flagg uppmärksammas.

Grön Flagg Nominering 2022

Som jag också skrivit om tidigare var vi för fjärde året i rad nominerade i kategorin Årets Pepskola på White Guide Junior-galan. Även här kan vi med stolthet konstatera att British Juniors långsiktiga, konsekventa och hållbara arbete med rörelse och hälsosamma matvanor ger resultat då vi återigen fick kliva upp på prispallen.

Röda tråden under hela skoldagen
På British Junior arbetar vi medvetet med att det ska finnas en tydlig röd tråd för eleverna under hela skoldagen. Detta innebär att pedagogerna på Afternoon School förstärker lärarnas undervisningsupplägg och lärandet från skoldagen följs upp på olika sätt.

Ett bra exempel hämtar jag från årskurs 1 där de på Afternoon School fortsatt arbetet med årstider och årstidsväxlingar. Detta för att förstärka lärandet och den röda tråden mellan skola och Afternoon School. Eleverna har bland annat målat träd i valfri årstidsfärg.

Kind Regards,

Åsa Ekholm

Rektor British Junior