Rektorn har ordet

Hej!

Nu är vi inne i slutspurten av läsåret och våra elever och medarbetare njuter av att kunna vara ute tillsammans. Vi gör utflykter och Paddington foodcourt förser oss med lunch som vi äter utomhus. Rekommenderar att ni följer oss på Facebook och Instagram så ni får ta del alla härliga aktiviteter.

Glädjande nomineringar

Det är med stor glädje och stolthet vi kan konstatera att vårt målinriktade arbete här på British Junior ger resultat. Denna gång i form av två nomineringar till utmärkelser inom White Guide Junior 2019, vilket är helt fantastiskt!

Syftet med White Guide Junior är att det ska bidra till att höja kvaliteten på den offentliga gastronomin. Detta genom att lyfta fram och sprida goda exempel från skolmatssverige. Vi hade tidigare i våras ett oanmält besök av en representant från White Guide Junior. De tittade på och bedömde balansen mellan god smak, näringsriktighet, utbud, måltidsmiljö, engagemang, initiativförmåga, service, pedagogiskt samarbete och andra parametrar som är med och fulländar upplevelsen av skolmåltiden. Totalt är det drygt 250 förskolor och skolor som deltagit under det senaste året. White Guide Junior ska belöna skolor som lyckas väl med samarbetet kring skolmaten, där kostchefen och kockarna krokar arm med lärare, rektorer och eleverna själva och därmed lyckas koppla ihop pedagogik och gastronomi.

White Guide Junior har i år även skapat en ny kategori samarbete med Generation Pep. Namnet på den nya kategorin blir ”Årets Pep Skola” och i denna kategori är det skolor som både arbetar aktivt med fysisk aktivitet och serverar goda, näringsriktiga måltider som kan komma att premieras.

I år är vår en av tio skolor som är nominerade i kategorierna Årets pep-skola och Årets gastronomiska rektor. Tävlingen avgörs i Malmö den 17 september 2019 och vi ser med spänning fram emot att åka till den stora galan. Vi kan redan nu konstatera att oavsett hur det går så är elever och personal på British Junior redan stora vinnare eftersom alla mår bra av välkomponerad mat och rörelse! 

Antagning till höstterminen 2019

Vi är glada att vi även fortsättningsvis ser att så många söker till vår skola. Det tolkar vi som ett mycket gott betyg på vår verksamhet. I många årskurser kan vi i nuläget tyvärr inte ta in fler elever men i några årskurser finns dock ett fåtal platser kvar. Är du intresserad av vår skola eller känner någon som är det, tveka då inte att höra av dig till oss så ser vi om det går att ordna en plats.

Skolavslutning

I år genomför vi skolavslutningen på kvällen den 11 juni. Skoldagen läses enligt schema och ni kommer att få mer information av klasslärare/mentor om tider när det är avslutning i respektive klassrum. Vi kommer som vanligt att hyra scen med en ljudanläggning för att alla ska kunna ta del av programmet.

Kanske inte är så många som tänker alltför mycket på hösten i dagsläget men vi vill ändå passa på att informera om att höstterminen börjar med upprop den 19 augusti. Vill även redan nu påminna om att Afternoon school är stängt den 9 och 12 augusti då det är planeringsdagar för alla medarbetare. Då är alltså hela skolan stängd.

Nu återstår bara för mig och all personal att tacka för ännu ett fantastiskt läsår på British Junior och önska er alla en riktigt skön sommar!

Varma sommarhälsningar,

Åsa Ekholm

Rektor på British Junior