Rektorn har ordet

Hej!

Då är vi äntligen igång med ett nytt läsår och höstluften är redan här på morgnarna efter en varm, het och härlig inledning på terminen!

Vi fortsätter att arbeta med ständiga förbättringar och utveckla skolan även under detta läsår. Årets tema är ”Share and Care”, ett brett tema som innehåller många delar. Vi kommer bland annat att arbeta med FNs Agenda 2030 som med sina 17 globala mål för hållbar utveckling syftar till att uppnå fyra fantastiska saker till år 2030:

  • Att avskaffa extrem fattigdom
  • Att minska ojämlikheter och orättvisor i världen
  • Att främja fred och rättvisa
  • Att lösa klimatkrisen

Samarbete mellan hem och skola och rörelse på skolan

Vi vill som inför alla läsår påminna om att det är viktigt att ni vårdnadshavare stöttar era barn med skolarbetet. Samarbetet mellan hem och skola är en förutsättning för att vi tillsammans ska lyckas skapa de bästa förutsättningarna för att varje elev ska utvecklas och uppnå sin fulla potential. Skapa goda förutsättningar hemma för just ert barn gör ni bland annat genom att se till att de sover och äter ordentligt.

På British Junior fortsätter vi att fokusera på rörelse och rörelseglädje inom vårt koncept Moving is Serious fun. Forskning visar att eleverna lär sig bättre genom att använda olika sinnen och vara fysiskt aktiva, dessutom ökar det elevernas välmående, självkänsla samt inlärningsförmåga.

British Junior är nominerade till utmärkelser

Som ni kanske redan har hört så är British Junior även detta år nominerade till flera utmärkelser inom White Guide Junior. Vi blev årets Pep-skola 2019 och denna höst är vi fantastiskt nog nominerade i fyra olika kategorier. Vi arbetar hårt varje dag och det är otroligt glädjande att vårt målinriktade arbete uppmärksammas och ger resultat.

White Guide Junior är en tävling som bidrar till att höja kvalitén på den offentliga gastronomin genom att lyfta fram och sprida goda exempel från skolmaten i Sverige. I tävlingen tittar man också på hur skolorna lyckats med det pedagogiska samarbetet kring måltiderna och i Årets pep-skola bedöms även arbetet med och kring rörelse.

Kategorierna vi är nominerade i inom White Guide junior 2020 är Årets pep-skola, årets gastronomiska rektor, årets skolrestaurang och årets skolkock.

Skolorna och skolköken vi konkurrerar med är starka motståndare men också inspiratörer där vi hjälper varandra att vara goda exempel. Med anledning av Corona kommer årets prisutdelning inte att genomföras som vanligt utan den kommer att vara digital. Vi har bjudit in alla medarbetare på British Junior tisdag den 15 september till Paddington Food Court för att tillsammans följa prisutdelningen via länk och äta lite gott tillsammans.

Vi har återigen en spännande höst att se fram emot och håll gärna tummarna för oss under galakvällen!

Kind Regards,

Åsa Ekholm

Rektor British Junior