Rektorn har ordet

Hej!

Vår vardag har förändrats påtagligt under det senaste året och det gör kanske att vi mer än vanligt fylls av positiva känslor när vi äntligen ser solen kika fram.

För närvarande undervisar vi eleverna i åk. 7-9 delvis på distans och delvis med närvaro i skolan. Detta innebär att eleverna på högstadiet årskursvis turas om att vara i skolan.

Vi följer självklart folkhälsomyndighetens rekommendationer och vi bedriver en del av undervisningen utomhus. Ett exempel är när elever i åk. 1 har utomhuspedagogik och Mr. Bäckström gör upp en brasa vid vår egen Outdoor camp.

British Junior Winter Games på Afternoon School 2021

Under sportlovet gick det årliga British Junior Winter Games av stapeln på Afternoon School. Självklart tändes traditionsenligt Winter Games-elden under invigningen. Eleverna fick prova på olika varianter av  vintersporter såsom skidåkning i lag, curling och skidskytte. En rolig och återkommande aktivitet som uppskattas av såväl elever som personal.

Agenda 2030

Som ni vet vid det här laget arbetar vi på British Junior med ständiga förbättringar och utveckling av vår verksamhet. Det här fokuset har vi givetvis även under detta lite annorlunda läsår.

Läsårets tema är ”Share and Care” och inom detta tema arbetar vi bland annat med FN:s 17 globala mål för hållbar utveckling, Agenda 2030. Målen handlar bland annat om att utrota fattigdom, bekämpa klimatförändringar och säkerställa en fredlig och inkluderande värld.

För att synliggöra och belysa målen blir vi nu även inspirerade av vår nya upplysta Agenda 2030-tavla som elever och personal passerar dagligen.

Vänliga hälsningar,

Åsa Ekholm

Rektor på British Junior