Rektorn har ordet

Hej!

Då är vi igång ordentligt med läsåret 2021-2022 och det har börjat riktigt bra.

Samarbete mellan hem och skola och rörelse på skolan

Vi vill som inför alla läsår påminna om att det är viktigt att ni vårdnadshavare stöttar era barn med skolarbetet. Samarbetet mellan hem och skola är en förutsättning för att vi tillsammans ska lyckas skapa de bästa förutsättningarna för att varje elev ska utvecklas och uppnå sin fulla potential. Ni skapar bland annat goda förutsättningar för just ert barn genom att se till att de sover och äter ordentligt.

På British Junior fortsätter vi att fokusera på rörelse och rörelseglädje inom vårt koncept Moving is Serious fun. Forskning visar att eleverna lär sig bättre genom att använda olika sinnen och vara fysiskt aktiva, dessutom ökar det elevernas välmående, självkänsla samt inlärningsförmåga.

Vaccinationer

Som ni säkert redan läst så rekommenderar Folkhälsomyndigheten vaccin mot covid-19 till barn från 12 års ålder från den 11 oktober 2021. De arbetar med att ta fram information till vårdnadshavare och barn/ungdomar om vaccinet.

Vad det gäller samverkan med skolan så är Folkhälsomyndigheten mån om att region och skola samverkar så att vaccinationerna blir så jämlika och bra som möjligt för barnen. Vi har inte fått någon vidare information till skolan om hur vaccinationerna ska genomföras utan vi får vänta på vidare besked.

British Junior är nominerad till flera utmärkelser

Även detta läsår är vi glada över att vara nominerade till flera utmärkelser inom White Guide Junior. Förra året kom vi 2:a i årets Pep-skola och denna höst är vi nominerade i hela tre olika kategorier. Kategorierna vi är nominerade i är Årets pep-skola, årets skolrestaurang och årets skolkock. Vi är självklart otroligt stolta över att vårt målinriktade arbete uppmärksammas genom dessa nomineringar. Årets prisutdelning genomförs i Helsingborg den 3 november och då hoppas vi på er hjälp att hålla tummarna!

Om ni inte redan gör det så följ gärna vår fantastiska skolrestaurang Paddington Food Court på Instagram. Där kan ni följa arbetet i kök och restaurang och inspireras av både mat- och rörelse. När de bjuder på köksröra visar de verkligen hur rörelse och glädje passar som handen i handsken.

Kind Regards,

Åsa Ekholm

Rektor British Junior