FAQ – Frågor och svar

Hur gör man för att ansöka om plats?

Gå in under ansök om plats här på hemsidan och fyll i formuläret så återkommer vi med besked så snart som möjligt.

Har ni kö till förskolan?

Det är många som söker till våra förskolor. Skicka in din ansökan så snart som möjligt då den som söker tidigt ligger först i kön. Vi har även syskonförtur vilket innebär att syskon till barn som redan går på vår förskola har förtur.

Hur ser era öppettider ut?

Rademachergatan: Helgfria vardagar kl. 06.00 – 18.00
Smaragdgången: Helgfria vardagar kl. 06.30 – 17.30

Vi försöker så långt möjligt samordna våra planeringsdagar i samråd med British Junior.

Hur ser era avgifter ut?

Vi följer samma taxa som gäller för kommunens förskolor. Barnomsorgsavgift betalas om hushållets inkomst överstiger 13 000 kronor per månad. Högsta avgiften är 1 362 kronor per månad. Barnomsorgsavgift betalas för tolv månader även då barnet är ledigt.

Hur är det med försäkringsskyddet för barnen?

Kollektiv olycksfallsförsäkring

Kommunen har tecknat en kollektiv olycksfallsförsäkring hos Europeiska. Försäkringen gäller vid olycksfall och omfattar bland annat alla kommunens förskole- och skolbarn, dvs. även de som går på British Mini. Exakt vad som ingår i försäkringen och vilka som omfattas hittar du i försäkringsbeskedet.

Europeiska är en av de största aktörerna på den svenska marknaden för privat- och tjänstereseförsäkring samt försäkring för utlandsstationerade. Europeiska försäkrar årligen 2 miljoner privatresenärer, 1,5 miljoner tjänsteresenärer och 15 000 utlandsplacerade i över 100 länder runt om i världen. Vi tillhandahåller även specialförsäkringar för klockor och smycken. Europeiska försäkrar även 500 000 skol- och förskolebarn genom kommunal olycksfallsförsäkring.

Försäkringsbesked

Försäkringsvillkor

För att förenkla för dig som målsman och försäkringstagare kan du göra din skadeanmälan direkt på nätet.