British Junior Basketball Academy

För eleverna på British Junior Secondary finns möjlighet att söka plats inom Basketprofil. Vi kallar den ”British Junior Basketball Academy”. Då får man träna basket schemalagt och kan därigenom utveckla sitt spel och komplettera sin övriga basketträning. Man är del av en grupp från årskurs 7-9 som svetsas samman som ett team.

Detta är en satsning i samarbete med Eskilstuna Basket som ställer upp med professionella tränare och ledare. Vi samarbetar och diskuterar kontinuerligt omkring hur vi ska utveckla profilen och ta gemensamma initiativ för att lyfta basketen inom skolan.

Basketen är en av världens största sporter och vi ser en hel del likheter med det vi som organisation vill stå för. Det är en sport som kännetecknas av en stark kultur, tillhörighet och stolthet. En sport som utövas såväl spontant som organiserat och professionellt. Den utmanar eleverna att lyfta sina prestationer, resultat och lära sig respekt och disciplin, något som krävs för en bra lagprestation. Som i all lagidrott är lagets prestationer beroende av individuell skicklighet, men kanske allra mest av samarbete. Att bygga starka team och samarbeta i grupp är förmågor man har nytta av hela livet oavsett sammanhang.