Rektorn har ordet

Hej!

Vi är i slutet av terminen och sommaren närmar sig med stormsteg. Eleverna har snart ett långt sommarlov framför sig men vi ska först se till att avsluta läsåret 2017-2018 på bästa sätt. Innan lektionerna börjar går jag ofta runt på skolgården bland alla våra fina elever. Det är så härligt att se att det är full aktivitet råder och att det spritter i en hel del ben. Att barn rör på sig är otroligt viktigt och det är därför vi haft extra mycket fokus på rörelse under läsåret.

Vi bygger ut skolan

Som ni säkert märkt så är utbyggnaden av skolan i full gång. Jag har i tidigare rektorsbrev skrivit att vi bygger ut vår matsal och att vi till hösten börjar laga vår egen mat på skolan. I samband med planeringen har det skett en förändring av tillbyggnaden av två klassrum. Dessa kommer nu byggas i anslutning till skolbyggnaden vid fotbollsplanen på Primary.

Vi är otroligt glada över att vi kan satsa för framtiden och är tacksamma över att ni har överseende med störningarna på och runt skolgården i sambandet med bygget. Det är ju ett steg mot en ännu bättre skola.

Enkäter och åsikter

Era tankar som vårdnadshavare är viktiga för oss och vi tackar alla er som har fyllt i vårdnadshavarenkäten så att vi med hjälp av er feedback kan fortsätta utvecklas. Vi kan även ta emot era åsikter via hemsidan.

Värdeskapande undervisning och lärande

I ämnet textilslöjd syr eleverna i årskurs 6 och 8 barnkläder och eleverna får själva välja om de vill behålla plaggen eller skänka dem. British Juniors elever har under flera år skänkt kläder till behövande och i år skänker vi kläderna till ett barnhem i Syrien som drivs av organisationen Little Angel. Till barnhemmet kommer barn från Syrien och Irak som har förlorat sina familjer och där får barnen boende, mat och utbildning.

Det är vår elev Wilma Moussa som själv kontaktat organisationen genom att skriva ett brev på engelska. På British Junior pratar vi mycket om värdeskapande undervisning och lärande vilket detta är ett tydligt exempel på. Vi tränar på att vara snälla, bry oss om andra och att göra skillnad. Mycket bra jobbat Wilma och alla andra elever som varit med och bidragit!

Skolavslutning

Vår skolavslutning är i år på kvällen den 14 juni. Skoldagen läses enligt schema och ni kommer att få mer information av respektive klasslärare/mentor om tider när det är avslutning i respektive klassrum. Vi kommer som vanligt att hyra scen, högtalare och ljudtekniker för att alla ska kunna ta del av avslutningen. Men eftersom vi är mitt uppe i bygget av matsalen blir det lite mindre utrymme än vanligt.

Trots att det ju snart är sommarlov vill jag ändå informera om att höstterminen börjar med upprop den 20 augusti. Vill redan nu påminna om att hela skolan inklusive Afternoon School är stängd 14-15 augusti då det är planeringsdagar för alla medarbetare.

Nu återstår bara för mig och alla medarbetare att tacka för ännu ett fantastiskt läsår på British Junior och önska er alla en riktigt skön sommar!

Sommarhälsningar,

Åsa Ekholm

Rektor, British Junior