Rektorn har ordet

Hej!

Då har hösten anlänt och det sjuder av aktivitet på British Junior.

Onsdagen den 24 oktober är det FN-dagen och det uppmärksammar vi på skolan genom att under hela vecka 43,”Internationella veckan”, ägna oss extra mycket åt FN:s arbete. Arbetet tar upp viktiga delar så som barnkonventionen och alla människors lika värde. Det fördjupar det värdegrundsarbete som vi dagligen arbetar med.

Sagodag

Varje läsår får eleverna i åk. 2 traditionsenligt uppleva och delta i Sagodagen som en del av arbetet kring sagor och dess karaktärer. Det är något som finns med i det centrala innehållet i läroplanen LGR 11.

Det är en fantastisk dag som innefattar tipspromenad och stationer som är utplacerade på en slinga i skogen. Eleverna samlar ledtrådar som leder fram till en särskild saga och dagen avslutas med ett uppskattat och bejublat inslag där personalen spelar upp scener ur sagan som ledtrådarna lett dem till. Mästerkatten i stövlarna och kungen var två av sagofigurerna som eleverna mötte under dagen.

Rörelse

Vi är övertygade om att våra barn behöver röra på sig för att må bra. Det är även en bra grund för att underlätta inlärningen och öka förmågan till koncentration. Under detta läsår satsar vi på British Junior extra mycket på rörelse och rörelseglädje. Rörelse förekommer på olika sätt under elevernas skoldag både inom- och utomhus för att stimulera inlärning och välmående. Vi har schemalagt 90 minuter rörelse i veckan, alla klassrum har rörelselådor och vår rörelsepedagog Ms. Holmgren inspirerar och kompetensutvecklar oss. Ni kanske redan har sett elever och personal delta i ”morgon-tabata” vilket är en högintensiv träning som startar dagen. Aktivitetsbanan som vi under förra läsåret skapade på skolgården har vi utvecklat ytterligare. Rörelsesatsningen är självklart helt i linje med kursplanen för Idrott och hälsa:

Fysiska aktiviteter och en hälsosam livsstil är grundläggande för människors välbefinnande. Positiva upplevelser av rörelse och friluftsliv under uppväxtåren har stor betydelse för om vi blir fysiskt aktiva senare i livet. Att ha färdigheter i och kunskaper om idrott och hälsa är en tillgång för både individen och samhället.

British Junior Open House

Vill påminna om att Öppet Hus, som vi i år döpt om till BJ Open House, går av stapeln lördagen den 17 november. Syftet med vårt Open House är att visa upp verksamheten, ge er möjlighet att uppleva skolan och att träffa oss alla som arbetar här. Har ni vänner och bekanta som är nyfikna på vår skola är ni mycket välkomna att bjuda med dem. Missa inte tillfället att besöka vår fantastiska skola!

 

Övrigt

  • Ni har väl inte missat att följa oss via Facebook och Instagram? Där lägger vi ut saker som speglar vår verksamhet och händelser som eleverna är med om på skolan. Det är ett roligt och enkelt sätt att följa sitt barns skolgång.
  • Vi får en del frågor kring studiedagar så vi vill informera om att hela vårt kalendarium ligger ute på hemsidan med information om dessa och lovdagar.
  • Jag vill också påminna om att vårdnadshavare alltid är välkomna till skolan. Hör av er till mentorerna för att boka en dag då det passar att följa elevernas skoldag.
  • Sist men inte minst så har matlagningen i Paddington Foodcourt under ledning av vår kökschef Ms. Hammarbäck blivit en succé. Varje dag serveras fantastiskt goda och varierade rätter. Ett axplock från dessa underbara rätter är chili- och vitlöksmusslor, wok med sweet chilicream och ugnsrostade frön, grekinspirerad torsk med tomat- och olivtapenade och rostade rotfrukter med pesto av persilja och soltorkade tomater och kyckling. Missa inte att Paddington Foodcourt har en egen Instagram-sida där du dagligen kan följa vilken mat som serveras.

Vänliga hälsningar

Åsa Ekholm, Rektor på British Junior